НОВИНИ

Отстраниха директора на санаториума в Баня Божана Иванова

Бърза реакция от страна на институциите след разкритията за санаториума в гр. Баня, Карловско.

Директорката на санаториума Божана Иванова е временно отстранена от длъжност до приключване на проверка от здравното министерство, под чиято шапка е болницата.

От НОИ също започват кръстосани проверки. Те ще са не само по документи, но и на място, в реално време.

Припомняме, че Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка по случая.

Както стана ясно, бивши и настоящи служители разказаха, че в продължение на години, ръководството на болницата ги е вписвало като фиктивни пациенти, лежащи по НОИ и по клинични пътеки на Здравната каса. Парите от пътеките са постъпвали по сметката на болницата, а на служителите давали кашкавал и салам в замяна.

Виж и това:  Росен Миленов: За последните 32 г. са откраднати 200 млрд. лв. Имам план как да върнем 50 млрд.

Шефката на санаториума в Баня принуждава служителите си да се подписват в нейна защита

Нови разкрития по случая със санаториума в Баня, Карловско.

Както вече Ви информирахме, ръководството на специализираната болница за рехабилитация в град Баня лекувало фиктивно и по документи основно персонала, в замяна на това служителите получавали кашкавал и салам. Управителката Божана Иванова също е била пациент на санаториума по клинична пътека фиктивно, без да ползва процедури.

Ден след като екип на една от водещите национални телевизии посетиха санаториума в Баня, за да заснемат репортаж по сигнал, управителката Божана Иванова изготвила декларация в нейна защита Декларацията е била само една на брой и според запознати, служителите били принуждавани да се подписват на празни листове, които не били прикрепени законно към декларацията. Листовете били „хвърчащи“ и съответно подписите на служителите има възможност да бъдат използвани за користни цели.

В декларацията, с която разполагаме, е написано следното: „Тази декларация е подписана от всички служители на „СБР-НК“ ЕАД София, филиал Баня, Карловско. С подписите си искаме изразим категорично несъгласие и разграничаване от опитите на заинтересовани лица да дискредитират лечебното заведение, да уронят престижа на високоспециализирана, сертифицирана болница.“

Потребител в мрежата, представящ се също за бивш служител на лечебното заведение, пише: „Как може да има такъв ръководител, който прави грешки, а после се опитва да се скрие зад колектива, които тя самата ненавижда! Е няма такава наглост от нейна страна!“ и допълва: „Тези субекти са в управлението само за личностна облага и нищо повече, те не милеят за поминъка на Баня, защото цял живот паразитират на гърба на обикновенния работник!!! Днес са директори, утре вече не са, но приятелствата, който са разрушили между колеги и съграждани, въобще не ги интересуват!!!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.