НОВИНИ

Проваленият кандидат за шеф на БНБ върти общ бизнес с Мая Бежанска, и не само….

Проваленият кандидат за управител на БНБ от „Има такъв народ“ Любомир Каримански е близък до актрисата Мая Бежанска. Топлите им отношения лъснаха в социалната мрежа фейсбук, където двамата си раздават щедро комплименти и илюстрират симпатиите си един към друг със сърчица. Оказва се, че Каримански и Бежанска са свързани не само от взаимно приятелство, но и от общи бизнес интереси. Справка в Търговския регистър показва, че банкерът и актрисата са съдружници във фирма заедно с нейния мъж Владимир Войновски.

Те се водят собственици на дружеството „Юн Камп“, което се занимава с недвижими имоти, строителство и хотелиерски бизнес. Въпросната фирма е строител на комплекс от планински вили и къщи, които се намират в китното родопско село Юндола на терен от декар и половина, вижда се от документите за строежа от 2014 г. През годините Мая, мъжът ѝ и неговият брат са били съдружници на Каримански и в други бизнес начинания. Фирмите, в които има съвместно съдружие, датират по регистрации още от миналото хилядолетие, а емблематична сред тях е „Брайт Айдиас“, която държеше ексклузивните права на „Уорнър“ за филмите на касети, разпространявани във видеотеките у нас с български дублаж.

Към днешна дата всички фирми, в които Каримански е бил съдружник или управител, са били прехвърлени на баща му Антон, сочат още регистрите. Връзката между банкера от Койнаре и актрисата е Слави Трифонов, в чийто екип тя се подвизаваше дълго време. Отношенията на Дългия и Бежанска през годините бяха на приливи и отливи. Тя ту напускаше шоуто му, ту се връщаше като гостуваща актриса. Мистерия обаче е дали тя е запознала Каримански с учиндолеца или пък обратното.

Очевидно кандидатът за шеф на БНБ е уважаван и от други представители на актьорската гилдия. Приятелски отношения той поддържа и с Виктор Калев и Стефания Колева, вижда се от фейсбук профила му. За личния му живот обаче не е известно почти нищо. Законна половинка Каримански няма, става ясно от декларацията му пред КПКОНПИ от мандата му като депутат в 45-ия парламент от ИТН. Неуспелият кандидат за гуверньор на БНБ притежава и оскъдно имущество. Минимални части от два апартамента в София, които не се водят изцяло на негово име. От единия, придобит през 2002 г. за 37 хиляди лева, Каримански има под 10%. От другия, купен през 2019 г. за 144 бона, приближеният до Слави Трифонов притежава под 1%.

Не е ясно кои са другите собственици на двата имота. В родното си Койнаре финансистът няма недвижима собственост. И спестяванията му са оскъдни. На негово име се водят само два банкови влога в евро. В единия има 10 000, а в другия – 9500. Декларираните от него пари са на стойност под 40 хиляди лева. Той не е посочил, че разполага и с лични автомобили или други превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.