НОВИНИ

Българинът, убил две момичета на магистрала в Италия, предложил на близките им 70 хиляди евро

Димитър Трайков е подал и молба за споразумение със съда

61-годишният Димитър Трайков, който на 30 януари на магистралата до Порденоне причини след катастрофа с джипа си смъртта на братовчедките Сара Рицото (26) и Джесика Фрагасо (20), предложил на близките им 70 хиляди евро.

Според в.”Кориере дел Венето” предложението на българина дошло при адвоката на Сара и било насочено към останалите сирачета нейни деца на 8 месеца и 2,5 години, всяко от които трябвало да получи по 35 хил. евро от Трайков. Те се намирали в колата по време на катастрофата и били ранени, пише вестник 24 часа.

Виж и това: Путин губи сателит №1 в Европа

Семейството на Рицото обаче не иска парите на българина, който подал и молба за споразумение със съда. „Не мога да приема, че два живота са били прекъснати заради безотговорното поведение на един мъж, който има и смелостта да иска споразумение за престъпление, наказуемо с 10 или повече години затвор”, каза Ален Фрагасо, бащата на Джесика. Адвокатът на Рицото поясни, че в случая става въпрос не за пари, а за справедливост.

Трайков се намира под домашен арест с електронна гривна на ръката си. Той е обвиняем за двойно убийство на пътя, за неоказване на помощ и за шофиране в пияно състояние. „Обезщетението е нещо напълно независимо от искането за споразумение. Икономическата оферта, която се прибавя към обезщетението на автомобилната застрахователна компания, не се предлага в замяна на по-леко наказание, а само за да се засвидетелства съпричастност към онзи, който ще носи цял живот белезите на тази катастрофа”, аргументира се адвокатът на българина Джани Масанцана.


Фейсбук определя какво да виждаш ти. За да промениш това ни последвай в „Телеграм“ на https://t.me/SofiaPostCom, както и в „Туитър“ на https://twitter.com/SofiaPost2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *