НОВИНИ

Министър Гьоков: Предлагаме нулев данък за хляб, плодове и зеленчуци

„Правителството прави възможното според бюджета да подкрепя хората и бизнеса. Към момента помощта, която се връща към бизнеса, заради високите сметки на електроенергията, е почти 4 млрд. от началото на годината. Към уязвимите групи също има действия в тази посока – на всички пенсионери безусловно се дадоха по 70 лева за Великден. Всички коалиционни партньори са заявили мнение за подкрепа за хората, във връзка с инфлацията и високите цени на горивата.“ Това заяви министърът на труда и с оциалната политика Георги Гьоков в ефира на “Дарик“ радио.

По думите му БСП от своя страна също е направила своите предложения. Те са диференцирани ставки на стоките от първа необходимост, като дори предлагат да е нулева ставката за хляб, плодове и зеленчуци. „Предложихме и необлагаем минимум и таван на цените. С актуализацията на бюджета коалицията ще предложи добро решение за подкрепа на хората и бизнеса“, категоричен е социалният министър.

Относно спирането на газа той заяви: „За 12 години управление ГЕРБ не успяха да направят така говорената от тях енергийна независимост от Русия. Трябва да има обща европейска позиция за газта и енергийната независимост, без да се гледат интересите на едни за сметка на други“, смята Георги Гьоков.

По темата дали да се доставят оръжия за Украйна министър Гьоков обясни, че има една огромна група хора, която е против износа на оръжие. „БСП представлява мнението на тази част, и когато го заявяваме в състава на правителството, го правим от името на половината български народ“, коментира той.

По думите му визитата на българската делегация в Киев е била, за да се убедят хората, които не са съгласни с даряването на оръжия за Украйна. „БСП зае позицията да не изпраща свой представител, защото решенията за всичко, което касае България, трябва да се взимат тук в страната“, категоричен бе той.


Фейсбук определя какво да виждаш ти. За да промениш това ни последвай в „Телеграм“ на https://t.me/SofiaPostCom, както и в „Туитър“ на https://twitter.com/SofiaPost2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.