СВОБОДНО ВРЕМЕ

Иван Христов: Ожених се за Вихра без да я обичам

Иван Христов най-после спокойно проговори за най-големия си порок – алкохола. Продуцентът не крие, че е бил силно зависим от спиртните напитки повече от 2 години и се е измъкнал единствено благодарение на голямата си любов към Ирина Тенчева и мъжката си дума, която е държал да спази. Преместването на дуото Иван и Андрей от Би Ти Ви в Нова тв се оказва пагубно на Христов, който именно тогава залитва към чашката.

“През по-голяма част от присъствието ни в Нова тв почти нямах ден, в който аз да съм бил напълно трезвен. В последните месеци започвах да пия от сутринта. Ставах в 7 сутринта и изпивах едно, после второ, преди да се изкъпя, и трето, докато се оправям за излизане. Бях на 3 уискита преди 9 часа сутринта. В офиса продължавах с бири и вино. Избутвах предаването и вечер преди финалните надписи и започнах да надигам големи чаши с уиски, за да си махна главата. Пристрастих се тотално и се отправих към бездната. Не обръщах внимание на семейството, което не усещах, че имам” – споделя днешният трезвеник, който едва се е измъкнал от лапите на зависимостта си и се надява с разказа си да помогне поне на един човек. Иван признава този кошмарен момент именно, защото иска да е от помощ на хората, които се намират в подобна на неговата ситуация.

С алкохола продуцентът на “Фермата” си създавал паралелна реалност и така бягал от действителността, работата и семейството си. Близки до 42-годишният тв водещ намекват, че и тогавашната му съпруга Вихра Христова има “заслуга” за алкохолизма му. Той изобщо не се чувствал щастлив с нея и търсел утеха в чашката, а тя никога не го спирала да пиянства от сутринта.

Виж и това:  Мъжът на Катя Филипова си отиде в мъки 10 години след смъртта ѝ

“Беше наистина мъчителен период. Моят семеен живот с Вихра вървеше по инерция. С нея бяхме цели 7 години, преди да се оженим. За съжаление след сватбата семейният ни живот беше “виртуален”, не беше изпълнен с истинско съдържание – и двамата сме имали вина, но да кажем, че моята вина е била по-голяма. Семейството ни никога не е било истинско” – признава Иван за началото на тласкането си към алкохола. В издадена неотдавна книга, посветена на тандема, водещият на “Фермата” стига още по-далеч с признанията си. Той декларира, че се е оженил за Вихра, без изобщо да я обича и сватбата им била просто “един цирк”.

Продуцентът публично пое по-голямата част от вината за раздялата си с Вихра Христова, но двамата на няколко пъти се нападаха из медиите.

Преди няколко години водещият на “Фермата” показа писмо, което е получил и в което се твърди, че вече покойният режисьор Милан Кузов е бил любовник на Вихра още преди тя да се загаджи с продуцента. Връзката им продължила и през първата година, когато Иван и Вихра са заживели заедно. В края на писмото се твърдеше, че след раздялата Христова е станала причина 63-годишният режисьор да напусне съпругата си. От своя страна Иван заяви директно в ефир, че няма намерение да купува нови дрехи на Кузов, визирайки, че бившата му съпруга иска по-висока издръжка, която да послужи за издръжка на нея и вече бившият й любим. Тогава Иван обвини екс половинката си, че правила отвратителни изказвания, които едно дете не трябва да чува – “Татко ни напусна”, “Татко ти има ново семейство, има нови хора за които да се грижи”. Оплака се в ефир, че цяла година бил подложен на тормоз.

Вихра не разрешавала да вижда дъщеря си Ава за повече от 3-4 часа седмично. Днес всичко това е в историята и бившата половинка на продуцента не забранява срещите на порасналата госпожица с татко й, както и с новата му жена Ирина Тенчева, която стана известна като “най-добрата майка” и с фамилията на първия си мъж Сарачинова.

Виж и това:  Студент преобрази стар автобус в модерен дом СНИМКИ

Екранната половинка на Андрей Арнаудов си харесал Ирина още при едно от гостуванията й в “Сблъсък”, но любовта им пламнала след като изкусната майка и домакиня спечелила конкурс на продуцентите за водеща на една от рубриките им в неделния блок на Нова тв “Станция Нова”. Тогава софиянецът се решава да напусне жена си Вихра, с която е нещастен, и да се отдаде на любовта си с Ирина.

“Ирина ми спаси живота и физически, и духовно”, така тв продуцентът започва разказа за един от най-трудните и периоди в живота си. От страниците на биографичната книга на Иван и Андрей “Братя по сърце”, става ясно, че именно Тенчева изиграва огромна роля в неговото отрезвяване. Няколко месеца след като двамата усещат първата искра, Иван си дава сметка, че не може да продължи с пиенето.

“Преди да мина към физическото пристрастяване, моята нужда от алкохол беше да се създаде паралелна действителност, която е по-лека за понасяне. Никога не ми се е налагало да пия, за да ми е бърз мозъкът и да пускам шеги по време на предаване. Аз пиех заради останалите 23 часа, в които не съм в ефир”, повдига завесата Иван, който от 10 години няма зависимост към алкохола. Последно тв водещият на “Фермата” си е позволил да изпие чаша вино след раждането на сина си Самуил, преди 7 години.

Виж и това:  Помните ли живата Барби? Няма да познаете Валерия, след като излезе от образа на кукла (СНИМКИ)

“Един ден дадох дума, че ще спра. На първия ден изпих две бири, на втория една, а на третия спрях. Цяла седмица си мислех, че всичко е наред, но после стана страшно, особено в нощите. Ирина беше свидетел на абстиненцията, сменяше чаршафи и пижами заедно с мен, грижеше се за мен като за болен. Тя не просто ми помогна, тя беше причината да се осъзная. Ако не беше Ирина, може би в момента нямаше да съм жив, защото преди нея нямаше сила която да ме спре” – това са най-разтърсващите думи на Иван от изповедта му за алкохола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *