НОВИНИ

Ще нападне ли отново Русия Финландия, както в навечерието на Втората световна война?

Русия заплаши със загадъчни „ответни мерки“ срещу присъединяването на Финландия към НАТО.

Възможно ли е Кремъл да използва ядрен удар?

Днес Медведев открито предупреди, че има такава вероятност, което, разбира се, ще доведе до световен апокалипсис

По-рано днес президентът и министър-председателката на Финландия казаха, че тяхната страна трябва да кандидатства за присъединяване към Алианса

Русия каза днес, че съобщението на Финландия, че иска да се присъедини към НАТО е „радикална промяна“ в нейната външна политика и Москва ще отговори на това, предаде Ройтерс, цитирана от NOVA

„Русия ще бъде принудена да предприеме ответни стъпки, както от военно-техническо, така и от друго естество, за да спре нарастващите заплахи за националната си сигурност“, обяви в съобщение руското външно министерство.

По-рано днес президентът и министър-председателката на Финландия казаха, че тяхната страна трябва да кандидатства за присъединяване към водения от САЩ западен военен съюз „без отлагане“ – голям обрат в политиката, предизвикан от инвазията на Русия в Украйна.

„Хелзинки трябва да е наясно с отговорността и последиците от такъв ход“, посочи руското външно ведомство.

Русия се противопоставя на разширяването на НАТО, чиято цел, според нея е да възпира Русия. Преди да нахлуе в Украйна през февруари, Москва настояваше за обвързващи гаранции от САЩ и НАТО, че алиансът няма да приеме нови членове, припомня Ройтерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *