НОВИНИ

Димитър Ковачевски: Нямаме договор с България, среща на 22 май няма да има

Снимка Правителство на РСМ - пресслужба

На 22 май няма да има съвместно правителствено заседание с България, защото няма условия за това. В момента Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма съгласувано общо решение, което да послужи като основна за двустранен договор.

Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от БГНЕС.

Вчера по време на парламентарния контрол премиерът Кирил Петков обяви, че на 22 май ще има междуправителствена среща в Скопие. Той заяви, че на тази среща няма да бъде подписвано „нищо конкретно“.

Според Ковачевски „решение с България може да има само, ако то е основано на европейските ценности, на принципите за запазване на достойнството на двете държави, взаимното уважение между политиците, институциите и гражданите“.

„Докато няма подобно решение, базирано на тези ценности, няма да има решение. На този етап, както и през изминалия период, Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма постигнато общо решение, което да бъде основа за междудържавен договор и което да бъде споделено с институциите в двете държави“, подчерта македонският премиер по време на визитата си в Прилеп.

Той уточни, че на 24 май „ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета „Св.св. Кирил и Методий“ в Скопие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.