СВОБОДНО ВРЕМЕ

Сигнал от морето: Укpaинци притесняват ученички с непристойно поведение

„Днес в неформална среща уведомих началника на РУ Приморско за моите притеснения, относно пребиваващи бежанци от Украйна на територията на община Приморско. Децата ми на няколко пъти разказват притеснителни случки с малко по-големи от тях украински деца.

От известно време получавам сигнали и от родители, обезпокоени по същия повод. Оказва се, че дворът на училището е сборен пункт за украинските деца, които притесняват ученички от нашето училище с непристойно поведение, гонения и други вербални заплахи.

Заострих вниманието на г-н Грудов за този проблем, като призовах патрулната кола да обикаля по-често около училище. Съответно, ако има родители с деца, попаднали в такъв инцидент, моля да уведомят органите на реда.

По принцип в Приморско сме добре охранявани, даже понякога прекалено. Разбираемо е заради стратегическото ни място и потока от сирийски бежанци, които доста често биват хващани, преминали нелегално българската граница.

Община Приморско заделя достатъчен финансов ресурс за командировани полицаи от цялата страна, предвид летния сезон. Към днешна дата в общината пребивават близо 7000 бежанци. Това налага двойно повече работа на полицията, включително ангажирана с регистрации и следене за реда в общината.

Виж и това:  И Бойко Борисов празнува с абитуриентите, облечен с анцуг и чорапи на точки / СНИМКИ

Призовавам за повишено внимание на местното население. Да не забравяме, че добре посрещнатите от нас бежанци са гости, които трябва да спазват нашите правила и по никакъв начин не следва да усещаме безпокойство от тяхното пребиваване тук, особено що се касае за децата.

Разбира се, ако тези случки се повтарят, да е ясно на всички, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие“.

Това написа общинската съветничка в ОбС Приморско Ваня Андонова вчера в социалната мрежа Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.