НОВИНИ

Украйна атакува винпром на руска територия в Курска област

Въоръжените сили на Украйна са поразили обект на алкохолния монопол на Русия „Росспиртпром“ на територията на Курска област в Тьоткино. За атака срещу селото съобщи в Телеграм канала си губернаторът на областта Роман Старовойт.

По думите на Старовойт поредната атака на украинците е била насочена срещу винпрома в Тьоткинои и е осъществена призори. „За съжаление завърши с трагедия.“ – коментира губернаторът. По предварителни данни при удара срещу алкохолния завод на „Курскпродукт“ ООД е загинал поне един човек. Това е цивилният шофьор на камион, който доставил суровина за винпрома.

„Противникът нанесе няколко удара по този обект, има ранени, оказва им се първа помощ. Сега в селището се ликвидират пожарите, пострадали са няколко къщи, има съобщения за невзривили се снаряди. Всички оперативни служби са на място, специалистите работят за да фиксират престъплението.“ – докладва Старовойт.

„На всички пострадали семеейства ще окажем цялата необходима помощ, тръгвам веднага към района.“ – реагира Курският губернатор.

Тьоткино бе подложено на обстрел от украинска страна над пет пъти, за последно само вчера, отбелязва ТАСС. Проруските сепаратисти от т. нар. Луганска народна република в Източна Украйна съобщиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие, при които са били ранени двама цивилни.

Виж и това:  Президентът се разсърди на Дойче веле за ‘Двете лица на Румен Радев’

Според данни на сайта „Ечемик, малц, хмел и бира“ заводът в Курск е на четвърто място в Русия по производство на спирт в Руската федерация с 2.7 милиона декалитра. Фабриката е оснсована през 1865 година от собственика на „захарната империя“ на Русия и таен имперски съветник Николай Артемиевич Терещенко и още в зората на своето съществуване е бил един от най-големите в страната. Заводът произвежда ректифициран етилов спирт от хранителни суровини, в това число и денатурат и е от най-големите снабдители на производителите на алкохолни напитки в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.