НОВИНИ

Кирил Петков и жена му Линда са на божествена света литургия в базиликата ”Сан Клементе” в Рим

Премиерът Кирил Петков присъства на божествена света литургия в базиликата “Сан Клементе“ в Рим и на поклонение пред мощите на Св. Кирил, съобщиха от пресцентъра на правителството.

“Дълбок поклон пред Св. Кирил философ – създателят на българската писменост! В навечерието на 24 май, великия ден на българската духовност, да помним, че от нас зависи да пазим традицията на светите братя Кирил и Методий”, заяви Кирил Петков пред гроба на Св. Кирил в базиликата “Сан Клементе“ в Рим.

Премиерът и жена му Линда Петкова, както и множество представители на правителството, присъстваха на божествена света литургия в базиликата и на поклонение пред мощите на Св. Кирил. Литургията беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний.

Виж и това:  Асен Василев: Бензиностанциите използват момента да натрупат повече печалба

Той подчерта, че българите базиликата „Сан Клементе“ е най-святото място от Рим, защото именно във Вечния град светите братя Кирил и Методий, и техните ученици, получават признание и благословение за апостолското си дело.

“Тази света Литургия е велико за Българската православна църква и Българската държава събитие. Делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици е връзка между Държавата и Църквата, от една страна, и като мост между Изтока и Запада от друга”, бяха част от думите в проповедта на митрополит Антоний.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *