СВОБОДНО ВРЕМЕ

Велоалея, та дрънка… За 50 млн. толкова

Новата велоалея по бул „Македония“ в София, изградена при ремонта на трасето на трамвай №5, започва и свършва в нищото и не е свързана с подходяща инфраструктура нито в едната, нито в другата посока. За това сигнализираха от гражданската организация „Спаси София“ във фейсбук.

Сдружението разпространи и снимки как изглежда в краищата си новоизграденото трасе. „След 14 месеца работа велосипедното трасе с дължина от колосалните 350 метра не е свързано нито с Руски паметник и алеята по бул. „Цар Борис III“, нито с кръстовището на пл. „Македония“, съобщават от „Спаси София“.

Коментарът на неправителствената организация гласи: „Като за 50 млн. лв. – толкова. Фандъкова, която обеща „нов екип с нови идеи“, явно не са научили нито един урок от „Графа“, Западен парк или всеки друг ремонт, правен от тях. Отново много пари, некачествен ремонт, изтекли срокове, пропусната възможност за София. ГЕРБ си е ГЕРБ, колкото и да се опитва да си смени козината“.

Вече години наред програмата на Столичната община за изграждането на велоалеи в София е една от най-зле изпълняваните от управляващите в града. В резултат дължината на велоалеите в столицата се увеличава изключително бавно и при видимо некачествено строителство.

Виж и това:   Пореден скандал около Боби Михайлов

Преди около 2 г. администрацията в София взе решение за изграждането на Зелен ринг в града, чрез който любителите на колоезденето да могат да стигат с велосипед от ж.к. „Слатина“ до района на бившата гара „Пионер“. Движението ще се извършва по трасето на бивша ж.п. линия. Строителството на ринга не е започнало и до момента.

Снимка: Спаси София/facebook.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.