НОВИНИ

Радев и ГЕРБ – до вчера врагове, опасно близки днес

Президентът Румен Радев и ГЕРБ на Бойко Борисов счупиха ледовете и от няколко седмици представители на Бойко-Борисовата партия коренно смениха отношението си към държавния глава. От остри критикари, наричащи го „Резидент“ заради скандала с руския пенсиониран генерал от специалните служби Леонид Решетников, гръмнал още от кампанията за първия му мандат, днес едни от ключовите представители на ГЕРБ и флагмани на опозицията се обръщат към Радев с почтителното „г-н президент“. 

По информация на Lupa.bg стоплянето между държавния глава и ГЕРБ е започнало паралелно с началото на войната на Русия в Украйна и драматичния отказ на настоящето българско правителство да води преговори с „Газпром“ за доставките на синьото гориво след едностранното решение на Москва да врътне кранчето.

Многократно оттогава лидерът на най-голямата партия Борисов намеква, че да се ежи пред Русия на фона на опитите европейските икономически гиганти като Италия и Германия да постигнат евентуална договореност за газа, въпреки отказите от плащания в рубли, не е най-добрата стратегия за действие у нас.

В това отношение и Радев изразява подобна позиция. А доказателството, че той и ГЕРБ определено не желаят да се ритат по кокалчетата повече в изключително напрегнатата геополитическа и икономическа ситуация, дойде навръх празника на българската писменост.

Виж и това:  Ето колко става минималната работна заплата от 1 януари 2023г.

Репортер на Lupa.bg улови в ценни кадри как президентът и висшите представители на управлявалата 12 години партия не просто не се държат хладно помежду си, а искрено се радват да поговорят визави.

Първо Радев бе посрещнат в Пловдив, където участва в шествието за 24 май, от кмета на ГЕРБ в града Здравко Димитров. Широки усмивки и здраво ръкостискане демонстрираха двамата пред събралото се множество.

След това пък шефката на парламентарната група на ГЕРБ, която най-остро е „ковала“ главнокомандващия през първия му мандат на „Дондуков“ 2 – Десислава Атанасова, нескрито се умилкваше около него и двамата успяха дори да завържат разговор, въпреки натоварената програма в Пловдив.

Там неизменно бе и друга герберка – местната депутатка Дани Каназирева, която също не скри радостта си, че вижда Румен Радев отблизо, заобиколена от редица пловдивски членове на герберската организация.

Снимки: Lupa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.