НОВИНИ

Роман Абрамович продаде Челси за рекордна сума

Процесът по продажбата на футболния Челси на американския бизнесмен Тод Бьоли и неговия инвестиционен консорциум е финализиран, обявиха от лондонския клуб днес. Така Челси не принадлежи вече на руския олигарх Роман Абрамович.

Стойността на сделката, която се движеше от три месеца насам, е 4,25 милиарда паунда или 5,38 милиарда евро, което прави Челси най-скъпо продадения спортен клуб.

„Консорциумът, воден от Тод Бьоли, президент и генерален директор на „Елдридж“, и „Клирлейк Кепитал Груп“ обявиха днес, че смяната на собствеността на футболен клуб Челси е приключена“, написаха „сините“ на сайта си.

Консорциумът включва още швейцарския милиардер Хансйорг Вис и Марк Уолтър, който е партньор на Бьоли и с когото си разделят собствеността на бейзболния клуб Лод Анджелис Доджърс.

Сделката получи зелена светлина преди няколко дни от Висшата лига, но най-вече от британското правителство.

„Съгласно условията на споразумението Бьоли и „Клирлейк“ ще имат еднакъв контрола върху ръководството на клуба“, се казва още в комюникето.

Бизнесменът и инвестиционният фонд се ангажираха да инвестират близо 2 милиарда в инфраструктурата на клуба – най-вече в модернизацията на стадион „Стамфорд Бридж“.

„За нас е чест да станем новите пазители на футболен клуб Челси. Ангажирани сме напълно – 100 процента – във всяка минута на всеки мач. Нашата визия като собственици е ясна – искаме да направим феновете горди“, заявява Тод Бьоли в комюнике.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.