НОВИНИ

Отстъпката за гориво – 12.50 лв. на месец срещу талон

От 1 юли трябва да влезе в сила държавната мярка за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво. Тя ще е за по-евтините горива – бензин, дизел, пропан-бутан и метан. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер на автомобила. Това обясни депутатът от “Демократична България” и председател на Комисията по икономическа политика и иновации в парламента Мартин Димитров.

Отстъпката ще важи за първите 50 л гориво, тоест, ще е в размер на максимум 12,50 лв. Вероятно ще е до края на годината. Парите ще стигат до бензиностанциите директно от НАП. Отстъпката ще се отчита като разход, под формата на компенсация за домакинствата и ще се финансира за сметка на бюджета. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и как те отчитат към НАП, тъй като тези 25 стотинки трябва да бъдат възстановени от държавата към тях. Това ще се случва с отчетите, които подават.

Димитров каза още, че за отстъпката при горивата средства са осигурени и няма опасност стартирането на мярката да се забави, дори актуализацията на бюджета да бъде приета по-късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.