НОВИНИ

Радостин Василев: УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига

УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни съмнения, че е уреден, каза пред бТВ министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

„От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни. Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят с него и това доведе до оранжевата нота за въпросния мач“, коментира още той.

По думите му към министерство вече има десетки подадени сигнали за корупционни действия, които са ощетили държавата с милиони левове.

Според Василев десетки хора, които са управлявали ведомства у нас, заслужават да бъдат в затвора.

„Първият човек, на когото трябва да бъде поискан имунитета от главния прокурор, e Красен Кралев (бившият спортен министър). Ако има доблест сам да се откаже от него, сега е народен представител и срещу него трябва да започнат проверки. Нямам съмнение, като юрист по образование, че те ще стигнат до края“, каза още Василев.

Спортният министър разкри, че получава заплахи от „хора, на които нарушава интересите в спорта“.

Виж и това:  Владислав Горанов: На мангъровци за еврото казвам с ирония – обърнете спестяванията си в левове

„Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкова голямо препятствие за това правителство. Не подозирам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е друг, би допуснал да се стигне дотам, че да се вдигат червени картони. По-скоро ще има приятелски подход“, каза още министър Василев.

По думите му националният интерес е застрашен тогава, когато отвъд решенията на НС някой би си позволил да направи крачки, които са в противоречие с него: „Мисля, че не е застрашен. Това е тема, която е по-далече от спорта, но е много близо до сърцата на българите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *