НОВИНИ

Извънредно изявление на „Продължаваме Промяната“

Кирил Петков дава извънредно изявление заедно с Бойко Рашков и Асен Василев.

„В последната седмица министър Караджов на ИТН поиска безпрецедентно увеличаване с 3,6 милиарда отгоре над сумата от 2,2 милиарда. В тази актуализация поиска тези пари да се платят на същите фирми, които последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. Когато казахме, че актуализацията е за пенсиите, да намалим цените на бензина и дизела и да намалим цените на хляба, получихме обратно, че те няма да се съгласят.

Днес заявихме ясно, че това няма да се случи.

Когато обещахме, че ще има нулева толерантност, заставаме зад това.

Първият конфликт беше за милиард и сто милиона за ремонти.

В единият момент искат 6 милиард бюджет за МРРБ, в друг момент не искаме реформирано КПКОНПИ.“, посочи Петков.

„Готови сме на правителство на малцинството, но няма да харчим един лев без контрол. Г-н Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ. 6 месеца се бавим. Не били съгласни, не били готови. Няма да обсъждаме повече. Внасяме закона за КПКОНПИ

Днес е денят на водораздела, може да сте от страната на корупцията и мафията или да имаме принципна позиция.

По-добре правителство на малцинството, отколкото да ни се извиват ръцете и да се спират реформите.“, заяви Петков.

Рашков на свой ред каза, че от година се проверяват длъжностни лица, свързани с Бойко Борисов, на които е било възложено изграждане на магистрали в страната. „По категоричен начин се установи, че на тези лица са отпуснати между 50 и 80 % от сумите, които трябва да се разходват, включително за АМ „Хемус“. Установихме, че тези средства не са вложени за пътища. Някои от фирмите са получавали по сложен път от банките чрез кухи фирми и малоимотни хора и парите са заминали в неизвестна посока. Става въпрос за бюджетни средства. Имаме данни, че част от тези фирми са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни лични интереси. Още в утрешния ден ще направя необходимото, за да може тази информация да стане публично достояние“, посочи Рашков.

„Стана ясно, че в МРРБ се подготвят същите фирми. Това изправя страната да се продължи ли по същия начин или да сменим подхода.“, заяви Рашков.

„Страната е изправена пред избора да се продължи ли по този начин изграждането на пътища, или да сменим подхода, начина, да вземем други решения, включително и с решение да се премине към управление на страната в друг формат“, обясни вътрешният министър.

Като министър на вътрешните работи трябва да информирам за невижданите нарушения, посочи той.

Очаквайте подробности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.