СВОБОДНО ВРЕМЕ

Слави към Македония: С омразата си към нас изгаряте себе си

„Поуката е, че с омразата си към нас изгаряте себе си.“ С тези думи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се обърна към гражданите на Северна Македония.

Публикацията на Трифонов във Фейсбук е провокирана от разкрията кой е запалил Културния център „Иван Михайлов” в Битоля. По-рано днес беше арестуван 34-годишният певец Ламбе Алабаковски, който работи и живее в Америка, но преди няколко седмици се е върнал в Битоля. Алабаковски е признал за престъплението, имал е и наранявания от палежа.

Публикуваме пълния текст на Трифонов:

„Стана ясно кой е подпалвачът на българския културен дом “Иван Михайлов” в Битоля.

Това е 34-годишен мъж, певец, на име Ламбе Алабаковски. Той е направил самопризнание за извършеното престъпление.

Същевременно потребители на социалните мрежи в Северна Македония започнаха да публикуват снимка на въпросния Ламбе, придружена с текст: “И jас cyм Ламбе Алабаковски! Је ѕuіѕ Lambe Alabakovski! Сите сме Ламбе, стоп за фашизмот”.

Сега. От цялата тази гнусна история, северномакедонците, ако са умни, все пак могат да си извлекат сериозна поука. Ще ви кажа каква е тя.
В ранната сутрин на 4 юни Ламбе отива пред българския културен дом “Иван Михайлов”, изсипва туба със запалителна течност и запалва течността. Огънят лумва толкова бързо, че застига подпалвачът Ламбе. Според медиите в Северна Македония той има изгаряния по ръцете.

Каква е поуката ли, драги ми съседи от Северна Македония? Поуката е, че с омразата си към нас изгаряте себе си.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *