НОВИНИ

Слънчев бряг вече не е същият след бежанците от Украйна

Украинците си тръгнаха от Слънчев бряг и плажът опустя, пише 24rodopi.com, позовавайки се на служител на един от най-добре позиционираните бийч барове на ивицата на най-известния български морски курорт.

„Докато украинците бяха тук, имаше що-годе приличен за края на май и началото на юни оборот. Но днес тук са само ангажираните в туристически обекти и около 100-ина, които са малко на север, към Свети Влас“, добавя плажният служител в района на „Кубан“.

Почти седмица вече бизнесът, зает в търговия и услуги на територията на община Несебър, започна да усеща спада в оборотите, които от началото на войната в Украйна буквално могат да се нарекат космически за българските представи.

В центъра на Несебър местните търговци почти не затваряха обектите си през април и май, тъй като навалицата бе огромна за най-необходимото и евтино, задоволяващо хора без лични автомобили и такива, които не могат да си позволят по-висок стандарт.

Същинският удар обаче направиха пъргавите ресторантьори, които съумяха да сформират екипи и бързо да адаптират заведенията си за зимни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *