НОВИНИ

Дядото на певеца Ламбе, който запали културния дом в Битоля, бил екзекутиран от българи

„Нямаше нужда Ламбе Алабаковски да бъде задържан, след като се призна за виновен. Всичките му планове, между които са и завръщане на музикалната сцена в Македония и, не сочат, че той ще избяга“, каза адвокатът на Ламбе Алабаковски Драган Георгиев пред македонската телевизия „Алфа“.

Адвокатът на популярния певец казва, че не оправдава този ход, но казва, че трябва да се вземе предвид цялата ситуация в Македония заради преговорите и блокадите от България, както и факта, че член на семейството му е бил убит от българите.

„Дядо му е разстрелян от българите, а той се връща в именно в Македония и открива културен клуб на един от най-големите престъпници за македонския народ, който преди смъртта си в Рим не признава македонския народ. Не го оправдавам, нито той се оправдава за това, което направи, но това беше неговият знак за бунт“, казва Георгиев.

Припомняме, че Ламбе запали българския културният дом в Битоля и ще лежи 8 дни в затвора на македонския град. Това е поредното посегателство в РСМ срещу български представителства и символи. През последните месеци имаше поругаване на исторически паметници, на българския национален флаг и издигане на транспаранти с вулгарни послания срещу страната ни по време на спортни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *