НОВИНИ

Тошко: Отивам да заплюя Кирил Петков!

„Не подаваме ръка към ГЕРБ и ДПС. С ПП сме спорили само на тема външна политика. БНБ не беше нещо, което ще обърне каруцата, докато за Македония казахме, че може и се случи“, заяви пред „Дарик“ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„От ПП не скачат на ГЕРБ и ДПС, а на нас скачат. В министерствата на ПП има гербаджии, някои даже са издигнати на по-високи постове“, каза той.

„МВР, ДАНС, НАП, службите са в кой? В ПП. Кой трябва да преследва далаверите? Какво правиха 8 месеца“, запита депутатът.

„Какво направиха – разходиха Бойко Борисов до нара да спи в ареста и се оказа незаконно. Не споделиха с коалиционните си партньора дори. А така реабилитираха Борисов в собствената му партия и го направиха на жертва“, каза Йорданов.

„Тоя панаир дето го организираха на границата? Кой министър назначи жена си в съседното министерство? Ние ли? Те ли се борят с корупцията си? Това не е ли министър“, запита още той.

Йорданов запита кой назначава приятелския си кръг с министерствата. Запита и кой работи с приятелската си юридическа кантора и й плаща държавно.

„Ние може да се обединим около това, че е хубаво зимата да вали сняг, за да можем да караме ски, както и че е хубаво лятото да е топло и да няма градушки. Каква ще е реалността никой не знае. Има сериозен проблем. Да, добре е да не се стига до нови избори, след като минат страстите христови и всички са лоши.

Компромисите трябва да се правят от двете страни, ако се стигне дотам. Не знам дали може да се води диалог. Може всичко да се случи“, каза Йорданов, като загатна, че все пак стои вариант ИТН да преговаря отново с ПП.

Той призна, че се е нагледал на всичко и не иска да се прави на врачка.

„В момента има проблем, разпад на коалицията и е логично това правителство да си замине. Сега започнаха много грозни номера обаче. Само по времето на НДСВ е имало такова изнудване и купуване на депутати“, каза той.

„Как ви звучи премиерът да говори лично с депутати и да казва „подкрепете ме мен и зарежете тая парламентарна група“. Как ви се струва“, запита той.

„Вика ги и говори с тях лично. Не мисля, че е морално, но в крайна сметка той си решава“, каза той.

„Петков говори, че пречим за актуализацията на пенсиите, а това не е вярно. Трифонов каза, че ще подкрепим тази част на бюджета. Това е откровена лъжа на Петков“, каза Йорданов.

Той подчерта, че няма да подкрепи увеличаването на дълга.

„Репликата за Рашков говориха – Рашков е възрастен, не може да се справя с МВР, дайте да го крием в КПКОНПИ, а на МВР ще назначим друг. С нас за него не е говорено, а сега говорят тъпотии“, категоричен е депутатът от ИТН.

„Това, което направиха с Каримански бе обидно заради начина, по който процедираха“, каза Йорданов.

„Петков ми говореше: „Моята дума на две не става, ако не го направя, ела и ме наплюй.“ След няколко дни му викам „защо не го правиш“ и той „ми…“. И какво, да ходя да го наплюя ли? Христо Иванов и Корнелия Нинова си държат на думата, дори да не им харесва. Казали ли са, правят го“, обясни той.

Той бе запитан каква е вината на ИТН за разпада на управлението:

„Може би още в началото, когато правихме това коалиционно споразумение, трябваше да поставим по-ясни граници какво може и какво не може. Докато бяхме в медения месец на този съюз разговорите бяха много по-конструктивни. Проблемът е, че когато решавахме нещо, от ПП после се отмятаха. Постепенно спряхме да им имаме доверие. Това във всяка една работа разваля нещата“, подчерта Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *