НОВИНИ

Слави извънредно: Предадоха ме за пари и постове!

Парламентарната група на ИТН се разпада.

Това става ясно от пост на Слави Трифонов.

Депутати от партията на Трифонов преминават към Продължаваме промяната на Кирил Петков.

Слави Трифонов обяви току що, че е бил предаден от свои депутати.

„Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.

Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях.

В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели.“

Очаквайте подробности!

Продължаваме промяната намери нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание. Tова каза днес в Стара Загора народният представител Атанас Михнев, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Според Михнев, Слави Трифонов е развалил диалога в коалицията по важните теми за актуализацията на бюджета и антикризисните мерки.

„За пазарене не можем да говорим, когато няма цена, нали търговският закон казва, че търговската сделка като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим са хора с правилната мотивация да променим България, добави Михнев. Във връзка с ГКПП Капитан Андреево той каза, че се изправят срещу мафията. „Не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим“, добави Михнев.

По-рано „24 часа“ съобщи, че осем депутати ще напуснат групата на „Има такъв народ“ в парламента.

Те ще излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с „Продължаваме промяната“, а тепърва ще очакват оферти за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите независими депутати към ключово гласуване.

Осмината се организират от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството.

Засега няма коментар от Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *