НОВИНИ

Смилов: Трифонов връща ГЕРБ и ДПС на власт

Действията на Слави Трифонов сякаш помагат на ГЕРБ и ДПС.

Политическата ситуация в момента е атакувана от една страна от президента Румен Радев, от втора – вътрешна атака на ИТН, а от трета страна – са ГЕРБ и ДПС.

В краткосрочен план Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ може и да успеят да намерят депутати, за да укрепят управлението, което е по-малко вероятно. Вторият вариант е временно мнозинство в този парламент – ГЕРБ, ДПС, ИТН, с малка подкрепа от „Възраждане“. Дали ще се надгради ново правителство и ще подготвят нови избори към есента – с поредно правителство на президента Радев и нова партия около Стефан Янев, и България да започне да плаща руски газ в рубли? Това анализира пред БНТ политологът Даниел Смилов за политическата криза.

От своя страна Татяна Буруджиева открои, че има нетърпимост в самото управляващо правителство. „У хората остава впечатлението, че става въпрос за власт и за пари“, смята тя, цитирана от news.bg.

Виж и това:  Слави извънредно: Предадоха ме за пари и постове!

Смилов поиска Слави Трифонов да обясни защо атакува партньорите си. „Това е много странно поведение, чийто резултат е да легитимира възможността за управление на ГЕРБ и ДПС. С дейността си ИТН вкарват обратно ГЕРБ и ДПС във властта“, смята политологът.

Буруджиева подчерта ролята на БСП – „ще предпочете да остане във властта, отколкото нови избори“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.