НОВИНИ

4 от 4: Александър Николов и Теодора Генчовска подадоха оставки

Още двама министри на „Има такъв народ“ – Александър Николов и Теодора Генчовска – са депозирали оставките си днес, съобщиха министерствата на енергетиката и външните работи.

Оставките им идват след тези на Гроздан Караджов (МРРБ) и Радостин Василев (спортно министерство). Те са в резултат на решението на Слави Трифонов да изтегли партията си от управляващата коалиция.

Така и четиримата представители на ИТН в кабинета вече са министри в оставка.

„Причините за оттеглянето на министър Николов от правителството са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната. Александър Николов ще продължи да изпълнява функциите си по конституция до избирането на негов наследник“, се казва в съобщение на Министерството на енергетиката.

„Причината за подаването на оставка е свързана с решението на ПП „Има такъв народ“ да изтегли министрите си от състава на правителството“, пише в съобщението на МВнР.

Виж и това:  От Летище София с реакция след скандала с Наоми Кембъл

Предстои оставките да бъдат приети от премиера, а той да ги внесе за гласуване в Народното събрание. След това министър-председателят посочва кого назначава начело на четирите министерства. За тази процедура няма срокове и е възможно освобождаването на министрите да се забави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *