НОВИНИ

Ива Митева: Радостин Василев получи най-много от Слави Трифонов

Само за 46-ото Народно събрание съм попълвала тест за лоялност, за 47-ото НС – не. Знаете, че такъв се попълва за кандидатстване в много фирми, в МВР… Не съм била подлагана на детектор на лъжата, чувала съм от колеги, че са подлагани, но няма никакви последици. Нормално е да има такъв тест, защото в нашата партия идеята беше да бъдат експерти. Нормално е, когато влизат хора, които не познаваш, да знаеш дали тези експерти няма да се обърнат в един момент срещу теб, пише Offnews.

Това заяви пред bTV депутатът от “Има такъв народ” и зам.-председател на Народно събрание Ива Митева. Вчера петима депутати от ИТН и министърът на спорта в оставка Радостин Василев обявиха, че напускат парламентарната група на ИТН, защото мафията е пробила партията.

“Г-н Радостин Василев беше единственият и може би един от един от малкото, който беше винаги приеман от Слави и който беше наш министър. Той получи най-много! Преди няколко седмици ми казваше, че всеки ден си говори със Слави, често се хвалеше, че е близък със сестрата на Слави, пред мен ѝ е звънял. А вчера заяви, че не се е чувал със Слави от година”, обяви тя.

Митева е на мнение, че няма повод да подава оставка като зам.-председател на парламента, тъй като ИТН все още имат 10 души в парламентарната си група, което е изискване на правилника. Тя каза, че силно се надява да няма повече депутати отцепници:

Виж и това:   ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството

“Силно се надявам това да е окончателната бройка, въпреки че и снощи продължи натискът върху колеги. Наистина съм в шок, след като видях тези колеги, които са застанали на тази маса и не можех да повярвам до последно. Днес на колегите от парламентарната група цитирах един пост на г-н Василев, който преди година е написал, че Слави Трифонов не иска власт и пари и че на това се крепи неговата свобода. Не знам какво накара този човек да промени своето мнение”, недоумява Митева.

По думите ѝ снощи двама депутати от групата на ИТН са получили телефонни обаждания – с цел да бъдат убедени да напуснат и те.

Ива Митева твърди, че депутатите от ИТН много добре са знаели за намерението на Трифонов да изтегли министрите си от кабинета. “Всъщност аз не бях присъствала на това заседание на групата, когато Тошко е разговарял с нея. Всички колеги са подкрепили, така че те знаеха за решението и то излезе веднага във вестниците”, каза тя.

На въпрос дали познава Орлин Алексиев Митева отговори: “Нищо не съм чувала, не познавам Орлин Алексиев, не знам как изглежда. Не знам какъв е този “бизнес проект”, никога не съм ходила в “Делта хил”.

Снимка БТА/Цветомир Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *