НОВИНИ

ГЕРБ внесоха вота на недоверие, искат хартиените бюлетини обратно

Парламентарната група на ГЕРБ внесе с 57 подписа искането за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков, обяви председателят на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание, предава OFFNews.

ГЕРБ отново настоява и за връщане на хартиените бюлетини.

“Снощи внесохме и промени в Изборния кодекс (ИК). Абсолютно убедени сме, че трябва да дадем възможност на българските граждани на предстоящите избори да гласуват не само с машина, но и с бюлетина. Нещо повече – дори сме предложили в програмата на Народното събрание за седмицата да бъде разгледан онзи законопроект на БСП за връщането на хартиените бюлетини, който някак странно два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от “Продължаваме промяната” – Милен Матеев”, заяви Атанасова.

За ГЕРБ било необяснимо как част от коалицията внася законопроект, а другата част не го допуска за обсъждане. “Именно затова считаме, че именно заради нашият законопроект за промени в ИК следва да се разгледа и промяната в ИК, внесена от БСП”, каза Десислава Атанасова.

Междувременно депутатите приеха първа точка от днешната програма на парламента да бъде изслушване на външния министър Теодора Генчовска по повод твърденията ѝ за “двойна външна политика” на кабинета на Кирил Петков. Първоначално бе решено заседанието да бъде закрито.

Виж и това: Премиерът има 8 дни да събере 7 депутати

След засекретяването лидерът на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров обяви, че народните представители са гласували заседанието да бъде открито отново. Камерите в пленарната зала обаче продължават да не излъчват.

Икономистът от “Демократична България” Георги Ганев заяви пред OFFNews, че в момента депутатите спорят дали наистина са гласували заседанието да бъде открито, или не.

Снимка БТА/Владимир Шоков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *