НОВИНИ

Депутати от БСП и ГЕРБ за малко не се сбиха заради бюджета на НЗОК

Съвсем малко не достигна на депутатите в Народното събрание да стигнат до ръкопашна разправа. Това се случи по време на дебатите на първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за 2022 година, пише OFFNews.

Само преди две седмици в парламента имаше друг подобен инцидент между лидера на партия Възраждане Костадин Костадинов и Искрен Митев от ПП.

Сега обаче приносът за високото напрежение в пленарната зала бе на народни представители на БСП и ГЕРБ. Стигна се и до сблъсъци, при които в главната роля бяха Иван Ченчев от левицата и Маноил Манев от партията на Бойко Борисов.

До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, който припомни на червения професор, че вече двама главни прокурори са му поискали имунитета за престъпления от общ характер и безстопанственост.

Това разгневи председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, който тръгна да търси сметка на Костадин Ангелов по адрес на проф. Михайлов, а пред президиума бързо се натрупаха мъжете от групите на левицата и ГЕРБ. Започна блъскане, но удари нямаше, а квесторите в залата относително бързо реагираха адекватно и разделиха двете враждуващи групички.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на „висок тон“.

Виж и това:  Йорданова: Всички порочни практики са се случвали при последното правителство на ГЕРБ

Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ поиска отстраняване за едно заседание – утре, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил „изблъскал“ депутати , което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.

Никой няма да бъде наказан за това, което стана, заяви председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. Ще си направим съответните изводи и ще се опитаме следващите дни да спазваме добрия тон, добави той.

В крайна сметка бюджетът на НЗОК мина със 170 гласа „за“. Предложението за съкращаване на срока за предложения за второ четене на 5 дни обаче не получи подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.