СВОБОДНО ВРЕМЕ

Премиершата Линда Петкова: В сладкарницата ме питат не за торти, а за политика

Действително има огромно внимание към нас, признавам. Много от коментарите са положителни, но има и отрицателни мнения. Има тролове, не знам защо се занимават с мен, но явно просто няма как без това. Това казва съпругата на премиера Кирил Петков – Линда Петкова, в интервю пред сайта bacchus.bg.Тя разказва, че понякога в сладкарницата ѝ влизат хора, които искат да говорят с нея за всичко друго, но не и за торти.

„И понеже това зачести, се наложи да наема още персонал – просто стана доста неудобно да обслужвам гост, докато друг ме разпитва за политически въпроси. Сега обаче не мога да си представя да съм без тези нови попълнения в екипа, защото ми дава възможност да гледам по-стратегически на бизнеса, да измислям нови рецепти“, обяснява Петкова. Съпругата на премиера разказа още, че двама различни души са ѝ подарили книгата на Мишел Обама за Коледа.

„Тя е имала доста предизвикателства за тези 8 години, не на последно място сред тях е фактът, че се налага да има охрана постоянно, докато аз съм много по-достъпна, хората ме виждат в сладкарницата. Друга разлика е, че съм чужденка, и то от Канада, мисля, че съм малко странна за някои хора. Така че като че ли нямаме много общо извън работата на съпрузите ни в политиката. Е, разбира се, и отношението към правилното хранене на децата – кауза, на която тя беше много активен застъпник“, посочва Петкова.

Премиершата разкрива, че съпругът ѝ я е тласнал да отвори сладкарница. „За мен беше хоби, не гледах на готвенето като на нещо сериозно, но Кирил беше двигателната сила. Но пътят беше дълъг, не е било спонтанно решение. Работех на бюро, занимавайки се с маркетинг и продажби, но дойде момент, в който не ми беше интересно вече стандартното „от 9 до 5“. Тези норми не пасваха на ритъма ми, а тъкмо тогава се оказа, че прекарвам все повече време в кухнята, постоянно адаптирах рецепти.

Виж и това:  28 пъти, когато младоженецът не можа да познае булката след сватбения грим (Снимки)

Доста хора ме молеха да правя торти за децата им, на един детето му имаше нетолерантност към глутен, другото, да кажем, не можеше да яде захар, а пък стават много вкусни тортите. Ето това е ключовото. Хората си мислят: „О, безглутеново е, значи е блудкаво“. Не, напротив, вкусно e! Всичко при нас е безглутеново, но хората не се връщат заради това, а защото им харесва“, обясни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *