НОВИНИ

Станислав Балабанов: Ще направим всичко възможно тези хора да спрат да управляват

„ИТН ще направи всичко възможно тези хора да спрат да управляват, защото това ще бъде оздравително за цялото българско общество. Вотът на недоверие е една административна процедура, която така или иначе трябва да се случи, за да спазим парламентарния закон”, пише OFFNews.

Така депутатът Станислав Балабанов от ИТН коментира в кулоарите на парламента въпроса дали партията му ще подкрепи ли вота на недоверие, който се очаква да бъде внесен в пленарна зала от ГЕРБ.

„Има три важни неща, които трябва да се случат. Първо – ИТН ще постъпи изключително практично и държавнически, за да успокои българското общество, като изпълни това, което е казало по отношение на бюджета. Тоест ние ще направим всичко възможно, за да се гарантират пенсиите на хората и антикризисните мерки, за да може българското общество да е спокойно. Второ – през последните дни стана много страшно в българския парламент. Председателят на НС потъпква правилника на този парламент, въпреки че миналата седмица инициирахме и събрахме подписи за закрито заседание, на което да изслушаме външния министър по казуса РСМ, която на практика ще потвърди нашите тези от последните седмици“, посочи той.

Виж и това:  Александър Сталийски не познавал Слави и Тошко

ИТН ще инициира чрез процедура в пленарна зала като първа точка закрито заседание, на което министърът в оставка Теодора Генчовска да покаже всички детайли по онези документи със секретен гриф, за да видят всички депутати „как е действал премиерът по темата Северна Македония“, каза Балабанов. Пленарната зала вече прие да изслуша министъра на външните работи в оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.