НОВИНИ

Обувки и бутилки полетяха по Тошко пред парламента (снимки)

“Имат право да протестират, няма проблем”. Това заяви лаконично Тошко Йорданов от “Има такъв народ”, който бе посрещнат от демонстрантите на площада пред Народното събрание с мощни освирквания и дюдюкания. Щом Йорданов се появи на стълбите пред парламента, хората подивяха и взеха да скандират цинизми. „Тошко-курво“, „Педераст“, „Мафия“ и прочее „любезности“ ясно се чуваха на площада. 

Протестиращите пред парламента настръхнаха, когато пред сградата се появи Тошко Йорданов. След по-малко от минута охранителите от НСО го прибраха, за да успокоят митингуващите

Около 20,15 ч.тази вечер лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ излезе на жълтите павета, където хиляди граждани са се събрали, за да изразят подкрепата си спрямо отстранения от председателското място в НС Никола Минчев. Вотът днес в парламента се случи по инициатива на ИТН и бе подкрепен от ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и партията на Трифонов.

Протестиращите настръхнаха, щом видяха Тошко Йорданов пред парламента

Пред парламента демонстранти скандираха “Мафията вън!”, „Тошко-курво“, „Джудже мръсно“, „Продажник“ и “Тошко, ела!”. Решен да се обяснява, Йорданов изскочи наперен пред демонстрантите, но в този миг множеството настръхна. Към него полетяха празни бутилки от минерална вода, кенчета от безакохолни напитки и бира, дори обувки – висша демонстрация на тотално презрение.

Полицията бързо прибра депутата обратно в парламента, за да не се стигне до ескалации и до физическото му нараняаване. „Прави са, нека протестират… Те бяха подковани от тези речи, които чуаха отвън“, лаконичен бе пред медиите Тошко Йорданов, който бе видимо притеснен и зачервен. Преди той да излезе, слово отвън държаха Кирил Петков, Никола Минчев и Корнелия Нинова, която между другото също бе освиркана, макар да е част от все още управляващата коалиция.

Празни кенчета, запратени по Тошко Йорданов, останаха да се въргалят на площада

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *