НОВИНИ

ДПС си тръгнаха от НС тичайки, а „Възраждане“ си викнаха контрапротест за защита

Последните депутати успяха да излязат от НС минути преди полунощ. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и съпартиецът му Станислав Анастасов си тръгнаха тичайки, а Ангел Георгиев от „Възраждане“ си викна контрапротестиращи, които да го пазят, пише Offnews

Първи от депутатите, които бяха останали в сградата на НС, си тръгна депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев, който излезе в 22:54 ч. Той бе привикал привърженици на партията, които се превърнаха в негов „жив щит“. Активистите на „Възраждане“ го пазеха заедно с няколко полицаи. Стигна се до напрежение с протестиращите.

След него, в 23:07 си тръгна и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той избра входа на журналистите, откъдето избяга тичайки и се качи в служебна кола. С него, отново тичайки, напусна и Станислав Анастасов.

Виж и това:  ГЕРБ твърдо няма да преговаря с Кирил Петков

10 минути по-късно си тръгнаха и Байрам Байрам и група депутати от ДПС. Те излязоха през парадния вход на НС и продължиха пеша.

В 23:19 Адлен Шевкед от ДПС си тръгна. Тя избра входа на журналистите, където я чакаше служебна кола.

В 23:36 ч. през същия вход си тръгна и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той също продължи пеша.

Десет минути по-късно излязоха и остриетата на ГЕРБ – Маноил Манев и Тома Биков.

Малко след 00 часа протестът вече беше приключил. Полицейското присъствие също намаля. Пред сградата на НС остана да чака един служебен автомобил на ГЕРБ.

Снимка OFFNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.