НОВИНИ

Ива Митева отхвърли вероятността да бъде новия председател на парламента

„Това не е позиция да застана там да се кипря, както каза Христо Иванов (съпредседател на „Демократична България“ – бел. авт.). Аз, ако исках да се кипря, щях да застана още сега като зам.-председател на парламента“, каза Ива Митева в кулоарите на парламента, попитана дали има очаквания или договорености да заеме поста председател на Народното събрание, след като в четвъртък (16 юни) с гласовете на ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ беше отстранен Никола Минчев от него, пише „Дневник“.

Ива Митева е зам.-председател от началото на 47-мия парламент, но за разлика от други седем заместници никога не се е включвала във воденето на заседанията. „Аз досега не се качвах горе на трибуната по определени причини“, каза Митева, която в предходните два кратки парламента беше начело на парламента.

В интервю по Би Ти Ви отпреди два дни Христо Иванов от „Демократична България“ обяви, че „потрошихме невъобразимо количество време и енергия“ в спорове в коалицията Ива Митева да стане член на Конституционния съд а Любомир Каримански – управител на БНБ“, и предположи, че след разпада на четворната коалиция Митева може да се „накипри отгоре да стане пак председател на Народното събрание.

Виж и това:  Щерката на депутат от ИТН дължи 62 000 лв. на НАП

Пред журналисти Митева отхвърли да е „поставяла темата, нито съм настоявала да бъда избрана за Конституционен съд“. За мотивите си „на този етап“ да не бъде издигана за председател на парламента обяви, че трябва да се успокои обстановката и да се намери човек, около когото ще се обединят седемте парламентарни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *