НОВИНИ

Кирил Петков: Не знаехме дали Слави е луд или 100 % корумпиран

Кирил Петков направи нови разкрития за отношенията със Слави Трифонов.

”Трифонов спря да вдига телефона и дръпна Тошко Йорданов да не идва на коалиционния съвет. Започна да идва само Балабанов и други ротиращи се. Като на коалиционните съвети Балабанов казваше, че може само да слуша, не и да взима решения. И това беше краят на комуникацията, разказва „Капитал“. Единствената причина, заради която ние самите продължавахме въпреки това отношение, е, че първо, не бяхме допуснали никакви парични потоци да излизат по грешен начин, така че не сме правили компромис. Другото е, че се опитвахме, защото не знаехме дали Слави е луд – дали е нелогичен, или е 100% корумпиран“.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в интервю за „Капитал“ затова кога всъщност лидерът на ИТН е „спрял да вдига телефона“ и твърденията на премиера, че партията на Трифонов е участник в корупционни практики.

„Аз съм опитвал с есемеси, с телефонни разговори. Със самия Тошко имах много интересен разговор в Рим, където му казах: „Тошко, 7 милиона човека зависят от нас, дали си говорим или не, дали сме съгласни един с друг или не, ние трябва да си говорим.“ И неговият отговор беше едно изречение: „Не съм оторизиран да говоря с теб.“ Така че не е да не са вървели нещата, просто не вървяха по техния план. И аз съм горд да кажа, че през цялото време продължавахме тази агония вече трети месец с идеята, че не може да оставим България по време на война без правителство. Осъзнавахме голямата тежест какво означава това и затова продължавахме, но в един момент явно господин Трифонов не издържа“.

Виж и това:  ДПС си тръгнаха от НС тичайки, а „Възраждане“ си викнаха контрапротест за защита

На въпрос колко още човека ще се оттеглят от ИТН Петков отговари:
„Ако трябва да предположа, поне още 10“.

Цялото интервю в https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/06/17/4358392_kiril_petkov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.