НОВИНИ

Бащата на Кирил Петков: Нашето поколение трябваше да води тази битка преди 20 години

Аз се чувствам виновен, че вместо преди 20 години да водя тази битка, аз заминах, защото усещах, че мафията ни завладява. От чувство за самосъхранение си тръгнах, защото не бях подготвен за това, което трябваше да направя. Сега обаче съм тук – преди 10 години се върнах – и с моя син сме рамо до рамо!

Това заяви Петко Петков, бащата на премиера Кирил Петков, след като изненадващо получи думата от сина си по време на днешното шествие в столицата в защита на парламентаризма и демокрацията, пише Offnews.

Идват разни брокери при нас и казват: Дайте ни, тука ние можем да уредим – вие да сте заедно с ДПС и ГЕРБ. Казвам им: Никакъв шанс това да се случи! Първата причина е, че когато отида вкъщи, аз не мога да погледна баща си в очите, заяви Петков и даде думата на баща си.

„Тук съм, за да поискам извинение от поколението на моя син, защото тази битка трябваше ние да я водим. Сега те застават вместо нас. В нашето поколение има много честни хора и ние се извиняваме, че не сме си довършили битката, която трябваше да я направим още преди 20 години“, каза бащата на премиера.

Виж и това:  ВЕИ бизнесът: Законопроект на ИТН ни заплашва с лавина от фалити

Петко Петков благодари на събралите се демонстранти за подкрепата и ги призова да подкрепят младите:

„Аз не мога, нямам тези сили, които младежта има. В тях ни е надеждата и за всичко трябва да ги подкрепим!“

Снимка БТА/Христо Касабов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.