НОВИНИ

Йотова се надява вотът на недоверие да не мине

Последното нещо, което трябва да прави в момента България, е избори. Пред страната ни има важни задачи за решаване, сред които бюджетът и законите. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова относно политическата криза в страната, пише Lupa.bg. Тя предупреди, че в условията на криза и война отново ще изпаднем на последните места на всички европейски класации.

„Надявам се утре правителството и министрите да получат своето доверие и да го защитят”, посочи още тя.

Вицепрезидентът посочи, че при обсъждането на вота на недоверие очаква да се проведе сериозна и съдържателна дискусия и дебат в Народното събрание за това какво я очаква страната ни през следващите месеци. „Много се надявам, че няма да станем свидетели на размяна на квалификации, обидни думи и изречения. Надявам се утре българският парламент да бъде на висота”, каза Йотова.

Виж и отва: ВЕИ бизнесът: Законопроект на ИТН ни заплашва с лавина от фалити

Относно актуализацията на бюджета вицепрезидентът е оптимист, че тя ще мине. Смята обаче, че ще има доста нови предложения от различни парламентарни групи. „България определено има усещане за нови избори. Ще бъде грешка, ако тази дискусия се използва с предизборни цели”, категорична е тя. Според Йотова, ако актуализацията не се приеме, ще бъде „пълна катастрофа”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.