НОВИНИ

От МВР са готови за ескалация на протестите

МВР предприема действия за предотвратяване на ескалация по време на заявените протести, съобщават от ведомството, цитирано от Offnews.

От там посочват, че разполагат с оперативна информация и множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести.

МВР е разпоредило проверка за установяване на лицата, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна.

МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения, се казва в съобщението.

Преди дебатите и гласуването от парламента на вота на недоверие към правителството в София се планират протести „за“ и „против“ политиката на кабинета.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“.

Виж и това:  Радостин Василев прави партия?

Такива демонстрации се очаква да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на недоверие.

Във вторник пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане“ с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори.

Протести са планирани и във Варна.

Снимка Йоана Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.