НОВИНИ

“Не разрешавайте 4 SMS-a от Борисов, Пеевски, Митрофанова и Трифонов да определят накъде тръгва България”

Истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които не са за пленарната зала, заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна по време на дебата преди вота.

„Първият, г-н Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Вторият, г-н Пеевски, се страхува, че неговите фирми няма да получат тези строителни милиарди, за които той може би има договорка с някой в тази зала. Г-жа Митрофанова (руският посланик у нас, б.р.) не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва, пише Offnews.

Четвъртият есемес утре ще дойде от г-н Слави Трифонов. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири есемеса на четирима човека, които не са в тази зала“, обясни министър-председателят.

“Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. – това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. (б.р. по Плана за възстановяване) били дошли, но закъснели – бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие. Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%”, коментира още Кирил Петков.

Той добави, че мотивите за Северна Македония са чути “1800 пъти”.

“100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една “тъмна стая” в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, каза министър-председателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *