НОВИНИ

Скромен протест на „Възраждане“ срещу правителството

Съвсем рехав протест на около 300 симпатизанти на партия “Възраждане” се събра пред парламента с искане за оставка на кабинета “Петков”.

Недоволните от властта, първо недоволстваха срещу представителите на медиите, защото според тях за разлика от проправителствените митинги, тях телевизиите не ги отразявали.

“Това правителство трябва незабавно да си ходи, защото за 6 месеца управление аз не мога да се сетя за една причина да остане”, заяви протестиращ.

Друг от феновете на Костадин Костадинов пък се провикна, че правителството трябва да си ходи “заради Лена”, явно визирайки шефката на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

Някои от демонстрантите бяха недоволни от това, че управляващите не са си изпълнили обещанието и не са започнали съдебна реформа.

“За шест месеца се нагледахме на цирк от долнопробни артисти, начело с премиера им”, каза друг недоволен от управлението пред OFFNews.

Демонстрантите развяват български знамена, както и партийни с логото на “Възраждане”.

“Продадохте се не знаем колко са ви платили, за хората вие сте предатели“, каза професор Иван Чалъков по адрес на отцепниците от ИТН.

Депутатът от националистическата формация Георги Георгиев се здрависа с демонстранти. При тях отиде и колегата му Петър Петров, който обяви, че от коалицията се опитват да отложат дебата за вота на недоверие до четвъртък.

Повечето от депутатите от Възраждане вече са на площада. Тук е и лидерът Костадин Костадинов, наричан от мнозина Костя Копейкин. Веднага след появата си той се скара на медиите и по конкретно на репортера на OFFNews, тъй като не му хареса въпрос защо вкарват страната в политическа криза и защо се е прегърнал с ГЕРБ и ДПС.

На протеста е и режисьорът Виктор Димчев, известен като привърженик на ГЕРБ.

„Това което се опитаха да направят като репетиция за Майдан, се превърна в репетиция за гей парада. Тези хора си мислят, че държавата е тяхна, днес ние сме тук, за да покажем, че България е наша! Те се кълнат в чужди знамена. Някои ще заминат за Канада, други ще отидат в канала, където им е мястото. Ние обаче няма къде да отидем“, каза Костадинов пред симпатизантите си.

Според лидера на проруските националисти Възраждане вече била първа политическа сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.