НОВИНИ

Тошко Йорданов към Каримански: Ако не ти дадат парите за МРРБ и енергетиката, сваляме правителството

„Ако не ти дадат парите за МРРБ и енергетиката, сваляме правителството.“

Това е заръчал председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов на председателя на бюджетната комисия Любомир Каримански преди експертните коалиционни преговори за актуализацията на бюджета, пише Offnews.

Това стана ясно от изказване на отцепилия се от „Има такъв народ“ депутат Иво Атанасов. По думите му тази заръка била направена преди началото на експертните преговори за бюджета на заседание в парламентарната група на ИТН, на което са присъствали Гроздан Караджов, Ива Митева, Любомир Каримански и Тошко Йорданов.

Депутатът твърди, че тогава регионалният министър Гроздан Караджов е диктувал на Каримански какви суми иска за бюджета на МРРБ.

Премиерът Кирил Петков, спортният министър в оставка Радостин Василев и групата на ПП аплодираха Иво Атанасов. Тошко Йорданов пък взе лично обяснение и обвини отцепилия се депутат в лъжа.

По-рано председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански заговори за коалиционното споразумение и параграфите от него, които правителството не е изпълнило.

Вицепремиeрът по ефективното управление Калина Константинова го контрира с изпълнените реформи, заложени в споразумението между ПП, ИТН, ДБ и БСП. Министърът на електронното управление Божидар Божанов подкрепи Константинова.

Иво Атанасов пък попита Каримански дали всички бележки на Каримански са изпратени писмено до коалицията. Атанасов отбеляза, че групата на ИТН не е била запознавана с всички критики към изпълнението на коалиционното споразумение, за които Каримански заговори от трибуната на НС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.