НОВИНИ

Рашков и вътрешния министър на Азербайджан подписаха Меморандум

Вътрешните министри на България и Азербайджан Бойко Рашков и Вилаят Ейвазов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество между академиите на двете министерства, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Offnews.

Ейвазов е на работно посещение у нас по покана на българския си колега.

Меморандумът разширява възможностите за обмен на опит и добри практики в областта на обучението и ще допринесе за повишаване на нивото на професионална подготовка на полицейските служители.

По време на визитата си в България делегацията от МВР на Азербайджан ще се запознае с дейността и обучителния процес в Академията на МВР.

По време на разговора в Министерството на вътрешните работи двамата министри са оценили високо отношенията между двете страни. Те са изразили увереност, че активният диалог във всички области на сътрудничеството ще бъде укрепен и надграден в бъдеще.

Виж и това:  Правителството подава оставка в понеделник

Акценти на срещата са били възможностите за развитие и задълбочаване на двустранните контакти в областта на вътрешните работи и сигурността, борбата срещу различните форми на трансграничната организирана престъпност, обучението и повишаването на квалификацията на служителите.

Министрите на вътрешните работи на двете страни са се обединили около необходимостта от разширяване на професионалните контакти в тези области, както и по други въпроси от взаимен интерес. В хода на разговора са обсъдени и теми от международния дневен ред като войната в Украйна и последиците от нея за сигурността, както и актуалните миграционни предизвикателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.