НОВИНИ

Таксиметров шофьор ще влезе на мястото на Гунчева в парламента

Емил Янков, който е председател на пловдивските структури на „Възраждане“, ще заеме мястото на депутатката отцепник Елена Гунчева. От много години Янков работи като таксиметров шофьор, пише Offnews.

„Изключително кратък живот ще има този парламент. Ще бъда част от групата, защото споделям и подкрепям цялата ѝ политика“, каза той днес пред „24 часа“. Бъдещият депутат определя себе си като „обикновен човек със съвсем нормална професия“.

Янков обясни, че е председател на структурата на „Възраждане“ в Пловдив от самото ѝ учредяване. „Икономист съм по образование, занимавам се с транспорт“, заяви той.

Емил Янков ще отиде в парламента, след като оттеглянето на Гунчева бъде прието. „Не мога да коментирам действията ѝ, това си е нейно решение. Лошо за нея няма да кажа“, каза той.

Виж и това:  Трифонов съзря коалиция между ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС

„Най-после в парламента ще влезе човек, който разбира от политика. След Гунчева в листата в Пловдив е таксиметров шофьор!“, пошегува се съпредседателят на „Зелено движение“ и депутат от „Демократична България“ Владислав Панев в Twitter.

По-рано днес стана ясно, че Гунчева напуска „Възраждане“ и парламента, защото е разочарована от доскорошния си лидер Костадин Костадинов. Тя беше редом до Костадинов в кандидат-президентската двойка на „Възраждане“ на изборите 2 в 1 през ноември миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.