НОВИНИ

Трифонов съзря коалиция между ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов заговори за нова парламентарна коалиция, след като депутатите приеха днес предложението на “Демократична България” за подкрепа на европейската интеграция на Северна Македония. То бе одобрено с гласовете на “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, ГЕРБ и ДПС. По обичайния начин, с фейсбук публикация, Трифонов, определя гласуването, в което неговите депутати бяха “против”, заедно с “Възраждане”, като сюрреалистично, пише “Дневник”.

“Буквално до вчера за Кирил Петков от “Продължаваме промяната” и за Христо Иванов от ДБ да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът “ГЕРБ и ДПС” трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България. А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати”, коментира Трифонов.

Според него решението показвало, че човешките права на българите в Северна Македония и противопоставянето на езика на омразата не са важни за сметка на това “да сме по-тихи от водата”.

“Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо”, пише още Трифонов.

Виж и това:  Предателство или постижение: Реакциите след приемането на френското предложение

Неговата партия подкрепи успешен вот на недоверие в сряда (22 юни), който бе внесен от ГЕРБ и беше за икономическата политика на правителството. Тогава 19-те останали депутати от формацията гласуваха заедно с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”, въпреки че основните политически лозунги на “Има такъв народ” преди последните два парламентарни вота бяха срещу първите две формации. Преди това партията бе част от управляващата коалиция, но се оттегли от нея, като посочените от Трифонов доводи бяха два – водена от Кирил Петков различна политика по темата Северна Македония от Министерството на външните работи и версия, че в държавата вече нямало пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *