НОВИНИ

Борисов не иска да ходи на топъл остров

„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ като Демократична България, няма да стане. Категорично избори“. Това заяви пред в. „Сега“ лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод спекулации, че е готов да се оттегли от лидерството на партията в контекста на опитите за сформиране на кабинет.

Повод за такива коментари даде противоречиво изказване на бившия президент Росен Плевнелиев пред бТВ.

„Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, заяви Плевнелиев.

Според Борисов бившият президент не е бил разбран правилно. Той всъщност казвал, че партията е на Борисов.

Виж и това:  Разследване на Би Би Си: Пътят на откраднатото украинско зърно

Изявлението на Борисов идва след серия от обрати през последната седмица в опитите за сформиране на ново правителство. Преди дни Кирил Петков обяви, че би работил с депутати на ГЕРБ, ако лидерът на партията Бойко Борисов реши да отиде на „топъл остров“. В последните дни Петков изброява поименно с кои хора не би работил – лидерите на ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане, но настоява, че има смисъл да се говори с отделни депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.