НОВИНИ

Григор Димитров отпада от „Уимбълдън“ след контузия

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи с тоталната липса на късмет по отношение на физическото си състояние в турнирите от “Големия шлем” през последните две години, пише sportal.bg

Тъкмо когато беше материализирал по-голямата си класа и доминация на корта срещу Стив Джонсън, печелейки с 6:4 за 37 минути първия сет от първия кръг на “Уимбълдън”, внезапно топ ракетата ни разтегна аддуктора на левия си крак и нямаше как да продължи участието си. Това се случи при изпълнение на сервис в началото на втория сет, а дори медицинският таймаут не можа да облекчи болките на Гришо.

Той в типичния си инатлив стил се опита да довърши двубоя, но беше видно, че нито може да се затича за топка, която не е директно в тялото му, нито можеше да изпълни сервис с над 140 км/ч, нито да се наведе за елементарен форхенд от основната линия.

Димитров по изумителен начин дори успя да осъществи връщане на пробива във втория сет, но при 3:5 реши да прекрати мъките си и да се отнесе отговорно към физическото си състояние. Самият Стив Джонсън в началните минути след таймаута също имаше проблеми да се концентрира, но беше ясно, че ще има отчетливо предимство в бъдещите потенциални разигравания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.