НОВИНИ

Елена Гунчева става независим депутат

Отцепилата се от “Възраждане” Елена Гунчева се отказа да напуска парламента.

Депутатката към момента има две подадени заявления в НС – едното за напускане на парламента, от понеделник, и второ – за напускане на парламентарната група, потвърдиха за Offnews от деловодството на парламента. От групата на “Възраждане” пък съобщиха, че второто ѝ заявление, за напускането на групата, е от днес. То е подадено в 10:10 ч.

Две минути по-рано е подала и заявление за оттегляне на първото заявление за напускане на парламента, съобщиха от пресцентъра на НС.

Рано тази сутрин от Петър Петров от “Възраждане” поиска оставката на Гунчева да бъде изместена и вместо в петък да бъде гласувана веднага след бюджета. Предложението му беше отхвърлено. След новината за второто заявление на депутатката стана ясно защо от групата на Костадин Костадинов избързаха с тази редакция.

Елена Гунчева не се появи, за да гласува по вота на недоверие, а няколко дни по-късно обяви че напуска парламента. Депутатката се сбогува с НС с обвинения към лидера Костадин Костадинов. Нещо повече, тя заяви, че групата ѝ гласувала в синхрон с ГЕРБ-СДС, което противоречало на принципите ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *