НОВИНИ

Радев отрече да има доклад от ДАНС в президентството

В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати. Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA, след срещата на върха на НАТО в Испания.

Той допълни още, че на заседанието на Съвета по сигурност, проведено на 9 юни, казусът с дипломатите не е фигурирал в предварително обявения дневен ред. Все пак обаче темата е повдигната на въпросната среща, на която е присъствал представител на президентската институция.

Решение обаче не било взето, твърди Радев. И допълни, че впоследствие от президентството са изпратили писмо до Съвета по сигурност към МС със запитване по казуса. Отговорили им, че “няма решение, гласувано и прието на този Съвет”.

“Това показва, че решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм”, коментира държавният глава.

По повод призива на БСП за свикване на КСНС, Радев каза: “Заседание на КСНС не може да отмени вече взето решение на правителството в оставка. Напомням, че органът, който контролира Министерския съвет, е българският парламент. Явно се налага да напомням и, че, макар и в оставка, кабинетът носи отговорност за своите действия”, подчерта Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.