НОВИНИ

Божанов за 70-те дипломати: Тези хора не са тук, за да ходят по литературни четения на Пушкин!

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов се включи в коментарите по темата с изгонването на 70-те руски дипломатически служители у нас заради сведения от българските служби за дейност в разрез с интересите на България и последвалия ултиматум от руската посланичка Елеонора Митрофанова. Тя информира с нота българските власти, че ако нотите за експулсирането на 70-те не бъде оттеглена, посолството на Руската федерация в България ще бъде закрито. Нещо, което премиерът в оставка Кирил Петков призова Руската федерация да не прави.

„Напомням, че взривове във военни складове, както и опита за отравяне с бойно отровно вещество на български гражданин, бяха свързвани публично с агенти на руските служби, действали на територията на България. Тези хора не са тук да ходят по приеми и литературни четения на Пушкин“, пише Божанов във Фейсбук.

България е регионален център в Европа на руските специални операции. Повече няма да бъде

По същото време министърът на външните работи Теодора Генчовска пристигна в Народното събрание, за да бъде изслушана на извънреден председателски съвет по повод получената нота от посланик Митрофанова. След края му тя отклони въпросите на чакащите я журналисти и си тръгна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.