НОВИНИ

Тошко Йорданов: Смяната на Кирил Петков с Асен Василев не е вариант за нов кабинет

Председателят на Парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви в кулоарите на парламента, че „смяната на Кирил Петков с Асен Василев не е вариант за нов кабинет“. По думите му „Продължаваме промяната“ са могли да постъпят отговорно.

„Сред тях има хора, които на този пост биха били много по-приемливи. Това е техен ход към проваляне на първия мандат“, допълни Тошко Йорданов.

Според него третият мандат не е дошъл и не е в „Има такъв народ“. Тошко Йорданов прогнозира, че може да бъде даден и на БСП, ДПС, ДБ, „Възраждане“.

„Изненадан съм от предложението на „Продължаваме промяната“, защото това е рокада, не е стъпка назад и е много непремерено предложение“, добави Тошко Йорданов.

По думите му, ако беше предложен бившият председател на парламента Никола Минчев, от „Има такъв народ“ щяха да участват в разговори и да се търси управленска формула.

„Ние оттеглихме доверието си от тази коалиция заради Кирил Петков и Асен Василев, заради политиките, които провеждаха, заради нарушаването на коалиционното споразумение от тях двамата и заради лошата финансова политика“, каза още Тошко Йорданов.

снимка: Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.