НОВИНИ

Бизнесмен разкри как от БАБХ му искали такса спокойствие !

„В началото на 2014 г. поискаха от мен такса „спокойствие“ за 10 000 евро“, разказа пред bTV Аладин Харфан.

Казали са му, че всички плащат, дори големи фирми, и няма как той да не дава. Той допълни, че всичко при него е официално и е нямало как да извади кеш.

Решил е да пусне жалба в полицията през 2015 г. и тя е била взета на сериозно. Следователи са му казали, че вътрешният министър има интерес. Посъветвали са го да поиска среща с Пламен Моллов.

Докторът посредник е уредил среща с Моллов, която се е състояла в офиса му. Полицаите преди това са поставили подслушвателни устройства. „Влязъл е в кабинета, приказвали са, има запис в полицията“, обясни той.

Моллов тогава не е споменавал 10 000 евро, а е дал името на един доктор, който го представлява и му е казал, че с този човек ще му помагат в приготвяне на „документацията“.

Тази сутрин когато е чул, че Моллов е казал за документация, „се развълнувах“, каза Харфан и допълни, че в онова време не е ставало дума за пари, а за документация.

„Никога не ми е казвал, че иска 10 000 евро“, отбеляза бизнесменът.

Разбрали са се с полицаите да маркират 10 000 евро и да отиде да ги даде на доктора, но и това не е доказателство, че парите ще отидат при Пламен Моллов.

„След това е започнал натиск“, обясни бизнесменът.

„Затварят един обект, втори, затварят транжорната, защото няма топла вода. А то има, но докато тръгне трябват пет секунди“, каза Харфан.

„Тръгнали са след клиентите му и са ги плашили и в резултат е започнал да губи клиенти“, разказа още той.

По думите му пускали са слухове за фирмата му в жълтите медии. Запечатали са главната транжорна.

Бизнесменът благодари на четвъртата власт, както и на премиера тогава. Решението е било да отстранят Пламен Моллов.

Проф. Пламен Моллов, замесен в разговор за подкуп на шефа на БАБХ, е сред учредителите на партия „Български възход“

Има 500 фирми като мен и по-големи от мен в България, по 10 000 евро. Има 100 много големи и за тях са по-големи суми. Те събират само 10 млн. евро от такива обекти. Четвърт милиард те вземат само от бранша, добави бизнесменът.

От Агенцията по храните се държат вече много професионално с мен, каза той.

„Познавам лично г-н Кирил Петков и работя с него като коректен бизнесмен и добър партньор. Ходил съм на неговите лекции, той безвъзмездно помага на млади хора. Всичко при него е шест на шест. Познавам и бившия премиер Бойко Борисов. Пътувал съм с него до Брюксел и без него нямаше да съществува моята фирма. Спечелил съм битката, не защото институциите работят“, заяви Аладин Харфан.

Според него сегашният шеф на БАБХ Христо Даскалов ще бъде съден за клевета и ще загуби 1000 или 2000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.