СВОБОДНО ВРЕМЕ

Милена: Петър Стоянов ще е най-добър премиер

Най-добрият вариант за нов премиер на България е Петър Стоянов, уверена е „вечната бунтарка“ Милена Славова.

„Петър Стоянов е човекът за този пост. Абсолютно доказано през годините“, сигурна е Милена. „Премиер на страната трябва да е човек, който не лъже, не краде, възпитан е, не прави гафове… Петър Стоянов е такъв политик“, мотивира избора си изпълнителката.

Драмата кой да застане начело на държавата се разрази, след като Кирил Петков обяви, че гони 70 руски дипломати, а БСП скочиха срещу него. Вчера стана ясно, че „Продължаваме промяната“ предлагат Асен Василев за министър-председател.

За Милена фактът, че Стоянов е бил вече президент, е само в плюс за България.

„Исках той да бъде отново държавен глава, но Стоянов се отказа. Опитът и качествата му обаче ще му дадат възможност да бъде един забележителен премиер“, убедена е поп звездата.

От своя страна Костадин Георгиев – Коцето Калки изброи качествата, на които по негово мнение трябва да отговаря „идеалният премиер“ на България.

„На първо място – да не служи на чужди посолства“, категоричен е изпълнителят на „Векът на любовта“.

„За мен това трябва да е човек, който няма да се пързаля по линията ляв или десен или да парадира с подобни глупости, а да следи за социалната справедливост. Тоест да е ангажиран с това хората в България да живеят добре“, добави певецът.

„Досега в продължение на 30 години ни излъгаха всички“, констатира с горчивина фронтменът на „Медикус“. Въпреки това в последно време той е открил за себе си БГ политика, който заслужава в най-голяма степен доверието му.

„С много добри впечатления съм от Стефан Янев. Той притежава качествата, на които държа. Но все пак човек трябва да има едно наум“, уточнява Коцето-Калки, който може би забравя, че Янев бе свален от поста на военен министър точно защото не поиска да назове войната в Русия с истинското й име.

Колежката на Калки Теди Кацарова признава, че й е много трудно да посочи най-достойния да оглави правителството роден политик.

„Аз съм от поколението, което е видяло какво беше в България преди 10 ноември, какво стана след това. И в единия строй съм живяла, и в другия. За съжаление, в момента младите хора са толкова объркани“, сподели за изданието щерката на Силвия Кацарова.

За нея най-важният критерий за успешно управление е „стабилността на държавата“.

„Никой не иска да живее в чужбина, децата му да живеят далеч от България, семействата да са разделени, хората да бягат от тук…“, подчерта поп певицата.

Тя е убедена, че политикът, който може да осигури тази стабилност, е идеален за министър-председател.

„Много е важно също той да може да удържа на обещанията си. С него да може да се гордеем, да може да взима правилните решения… И след една година да сме също толкова доволни от него, колкото сме доволни, когато го избираме“, каза за вестника Теди Кацарова.

„Хората се разочароват и дори да се появи някой известен на хоризонта, вече има толкова натрупано недоверие…“, казва още изпълнителката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.