НОВИНИ

Светлин Стоянов: В сряда или четвъртък всички отцепници ще излезем с решение дали да подкрепим правителството

Отцепниците от „Има такъв народ“ ще обявят до няколко дни дали ще подкрепят правителството на Асен Василев. Това разкри един от тях – Светлин Стоянов.

„Най-разумно е да има правителство, най-добре е за България. Вчера проведохме разговори и казахме какво очакваме от ПП. В сряда или четвъртък всички отцепници ще излезем с решение дали да подкрепим правителството.Най-вероятно ще го подкрепим. Нямаме претенции кои да са министрите“, заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS отцепилият се от „Има такъв народ“.

По думите му той самият не разговаря с бившите си колеги от ИТН, за да не кажат, че им се оказва натиск. „Те са достатъчно разумни и интелигентни хора, сами ще си преценят дали да подкрепят нов кабинет. Нямам индикации дали има още разколебали се. Интересното е, че Дани Каназирева и Делян Добрев са харесали поста на Слави Трифонов, а уж щяхме да чегъртаме. Това е показателно“, посочи той.

Според него борбата с корупцията и реформа на съдебната система са важните прироритети. „Мисли се дали да има длъжност „главен прокурор“ или да му бъдат ограничени правомощията“ поясни Стоянов.

Снимка: Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.